Hi! Ik ben Sabine.

Voor mij draait fotografie om het vastleggen van energie. Zonder maskers en filters, maar een pure versie van jou. Daarnaast ben ik verliefd op het vastleggen van retreats en events. Met daarin ook als doel om de energie voelbaar te maken, zelfs lang nadat het heeft plaatsgevonden.

Ik weet precies hoe het is om zo graag volgens het "perfecte plaatje" te willen leven, maar er eigenlijk helemaal niet in te passen.

Als geen ander weet ik hoe het is om er alles aan te doen om in het “perfecte plaatje” te passen. Alle keuzes in mijn leven moesten binnen de lijnen van de maatschappij passen, want alleen dan zou ik echt gelukkig worden. Tenminste, dat dacht ik. Op dat moment had ik nog geen idee dat ik recht op de meest ellendige periode van mijn leven aan het afrennen was: burned out en depressief.

Maar hoe cliché het ook klinkt: die periode had ik voor geen goud willen missen. Want daardoor durfde ik de sprong te wagen om te stoppen met studeren en volledig voor mezelf te kiezen. 

Dat maakte ook dat ik in januari 2020 mijn eigen business startte als hypnotherapeut en coach. Het ondernemen vond ik echt geweldig om te doen, maar het klopte nog niet helemaal.

Not all storms come to disrupt your life, some come to clear your path.

Tot ik in mijn uppie met een camperbusje op pad ging. Mijn camera had ik meegenomen en ik verloor mijzelf bijna elke dag in het fotograferen van mijn reis. Die camera had ik al jaren, maar nooit durfde ik door te pakken. 

Waarom niet? Omdat ik bang was. Bang dat mijn creativiteit niet goed genoeg zou zijn. Bang dat mijn foto’s lelijk zouden zijn en mensen mij daardoor zouden afwijzen. Ik was bang om mijn creatieve kant helemaal te omarmen.

Terwijl fotografie al jaren een droom van mij was. Iets wat ik vol passie deed, maar nooit durfde te delen met de buitenwereld. Zo bang om te falen, dat ik het telkens opgaf.

Dat inzicht veranderde alles voor mij. Nu weet ik dat ik mijn creativiteit onderdrukte. Door de drang om in het “perfecte plaatje” te leven forceerde ik mijzelf continu in een hokje waar ik niet in wilde passen. Toen durfde ik de sprong te wagen en mij volledig op de foto- en videografie te richten! Ook al heb je het gevoel dat je niks hebt om je aan vast te houden en dat is doodeng. Maar het is wel waar je het gelukkigst wordt. Dan pas leef je jouw leven op een manier die volledig past bij jou, zonder dat je binnen de kaders van de maatschappij probeert te blijven. 

Maar voor je dat kunt doen, is het super belangrijk dat jij jezelf volledig durft te omarmen. Dat je ruimte maakt voor je creativiteit en je gevoeligheid. Pas dan kun jij volledig het leven leiden waar jij gelukkig van wordt.

210623_sabine-bossen_031