Hi! Ik ben Sabine.

Het is mijn missie om zelfbewuste vrouwelijke ondernemers op een manier vast te leggen dat hun energie door het beeld heen voelbaar is. 

210623_sabine-bossen_020

Ik weet precies hoe het is om zo graag volgens het "perfecte plaatje" te willen leven, maar er eigenlijk helemaal niet in te passen.

Als geen ander weet ik hoe het is om er alles aan te doen om in het “perfecte plaatje” te passen. Alle keuzes in mijn leven moesten binnen de lijnen van de maatschappij passen, want alleen dan zou ik echt gelukkig worden. Tenminste, dat dacht ik. Op dat moment had ik nog geen idee dat ik recht op de meest ellendige periode van mijn leven aan het afrennen was: burned out en depressief.

Maar hoe verschrikkelijk die periode ook was, toch ben ik er mega dankbaar voor. Niet voor alle ellende, de pijn en het verdriet wat ik heb gevoeld, maar wel voor de enorme shifts die ik daarna heb gemaakt. Ik stopte met mijn studie en besloot om me volledig op mezelf te richten. 

Not all storms come to disrupt your life, some come to clear your path.

Ik las alles wat los en vast zat en dook in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling. Ik greep elke mogelijkheid aan om meer te leren over alles wat ik interessant vond. Al snel wist ik één ding heel zeker: hier wil ik mijn werk van maken! Dat maakte ook dat ik in januari 2020 mijn eigen business startte als hypnotherapeut en coach. Dat vond ik echt geweldig om te doen, maar ik had ook heel erg het gevoel dat er nog iets miste.

Tot ik in mijn uppie met een camperbusje op pad ging. Mijn camera had ik meegenomen en ik verloor mijzelf bijna elke dag in het fotograferen van mijn reis. Die camera had ik al jaren, ook had ik al meerdere cursussen gevolgd, maar nooit durfde ik door te pakken. 

Waarom niet? Omdat ik bang was. Bang dat mijn creativiteit niet goed genoeg zou zijn. Bang dat mijn foto’s lelijk zouden zijn en mensen mij daardoor zouden afwijzen. Ik was bang om mijn vrouwelijke en creatieve kant helemaal te omarmen.

Terwijl fotografie al jaren een droom van mij was. Iets wat ik vol passie deed, maar nooit durfde te delen met de buitenwereld. Zo bang om te falen, dat ik het telkens opgaf.

210623_sabine-bossen_031

Dat inzicht veranderde alles voor mij. Nu weet ik dat ik mijn vrouwelijkheid onderdrukte. Door de drang om in het “perfecte plaatje” te passen forceerde ik mijzelf continu in mannelijke energie. Ik pushte mezelf net zo lang tot ik niet meer kon, ook al voelde het niet meer goed. Want je intuïtie volgen en naar je lichaam luisteren, dat doe je vanuit vrouwelijke energie. Ook al heb je het gevoel dat je niks hebt om je aan vast te houden en dat is doodeng. Maar het is wel waar je het gelukkigst wordt. Dan pas leef je jouw leven op een manier die volledig past bij jou, zonder dat je binnen de kaders van de maatschappij probeert te blijven. 

Maar voor je dat kunt doen, is het super belangrijk dat jij jouw vrouwelijkheid durft te erkennen. Dat je ruimte maakt voor je creativiteit en je gevoeligheid. Pas dan kun jij volledig het leven leiden waar jij gelukkig van wordt.